Σχετικά με εμάς

Ο Τουριστικός Οδηγός της Ελλάδας με πληροφορίες για τους θεματικούς προορισμούς . Γνωρίστε από κοντά τις εναλλακτικές μορφές της κάθε περιοχής από όλη την Ελλάδα , προορισμούς και επιχειρήσεις.

Χρήσιμος οδηγός για κάθε πιθανό επισκέπτη.

Τελευταία Νέα

+30 2110129575
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 72
info@thematictourism.gr
Image Alt

Συνεδριακά Κέντρα

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένα από τα αρτιότερα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας από το 1991. Αξιόλογα ρεσιτάλ, συναυλίες, παραστάσεις όπερας και διεθνή συνέδρια διοργανώνται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του. Διαθέτει τέσσερις αίθουσες και τη μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» που έχει στη συλλογή της 80.000 τίτλους βιβλίων και πολυμέσων. Φημίζεται για την τεχνολογική του πρωτοπορία στη μουσική, ενώ φιλοξενεί το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο στην Ελλάδα.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αποτελεί έναν υπερσύγχρονο πολυχώρο με πολιτιστικό κέντρο και μουσείο. Γνωστό για τα πρωτοποριακά προγράμματά του διαθέτει προσεγμένες εγκαταστάσεις και διοργανώνει άκρως ενδιαφέρουσες προβολές και εκδηλώσεις. Στους υπερσύγχρονους χώρους του λαμβάνουν χώρα διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια, περιηγήσεις εικονικής πραγματικότητας, θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Από τις αίθουσές του ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η «Θόλος», ένα ημισφαιρικό θέατρο εικονικής πραγματικότητας.

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι ένα σύγχρονο επιστημονικό κέντρο, που μυεί τους επισκέπτες με απλό τρόπο στην ιστορία του σύμπαντος και αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά Πλανητάρια στον κόσμο, με διάμετρο θόλου 25 μέτρα και συνολική επιφάνεια 950 τ.μ.. Διαθέτει υπερσύγχρονη τεχνολογία, με τον διάσημο θόλο να κλέβει τις εντυπώσεις. Η παρακολούθηση κάποιας από τις προβολές του αποτελεί μοναδική εμπειρία για επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στην καρδιά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Γκάζι, είναι ένας ζωντανός πολυχώρος πολιτισμού με πρωταρχικό σκοπό της δημιουργίας του την προώθηση των τεχνών, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εκπαίδευση, την ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Στεγασμένη σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της πόλης, εκεί όπου κάποτε λειτουργούσε το εργοστάσιο φωταερίου από το 1854, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτιστικών εκδηλώσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνών όπως μουσική, χορό, κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά κ.α. συγκεντρώνοντας στους χώρους της ετησίως περισσότερους από 700.000 επισκέπτες.

Το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Helexpo Palace στο Μαρούσι επί της Λεωφόρου Κηφισίας είναι μοναδικό ως προς τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του που δίνει στον χώρο σύγχρονα χαρακτηριστικά και πολυχρηστικότητα. Το Helexpo Palace είναι ευέλικτο και διαμορφώνεται με ευκολία ανάλογα με τια ανάγκες της διοργάνωσης που φιλοξενεί. Προσφέρεται για εκθέσεις, show, συνέδρια και εταιρικές εκδηλώσεις. Ανακαινίστηκε το 2003 και εξοπλίστηκε με τεχνολογία αιχμής προκειμένου να καλύψει ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.