Σχετικά με εμάς

Ο Τουριστικός Οδηγός της Ελλάδας με πληροφορίες για τους θεματικούς προορισμούς . Γνωρίστε από κοντά τις εναλλακτικές μορφές της κάθε περιοχής από όλη την Ελλάδα , προορισμούς και επιχειρήσεις.

Χρήσιμος οδηγός για κάθε πιθανό επισκέπτη.

Τελευταία Νέα

+30 2110129575
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 72
info@thematictourism.gr
Image Alt

Στα μονοπάτια του Αγίου Όρους

Το ταξίδι στο Ιερό Βουνό, στο Άγιο Όρος, είναι μια συναρπαστική εμπειρία που προκαλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο αυτών που έχουν θρησκευτικές αναζητήσεις και επιθυμούν να ζήσουν μια μεταφυσική εμπειρία, αλλά όλων εκείνων που εκτιμούν τις ομορφιές της παρθένας φύσης. Και βέβαια, λόγω του άβατου, είναι αντρικό προνόμιο να περπατήσεις στα μονοπάτια του υπέροχου και διαφορετικού αυτού προορισμού.

Μια εύκολη διαδρομή είναι αυτή που διασχίζει τμήμα της ανατολικής ακτής του Αγίου Όρους. Ξεκινά από την Ιερά Μονή Ιβήρων, περνά την περιοχή Καλιάγρα με την πλούσια βλάστηση και αφού διασχίσει την παραλία καταλήγει στη Μονή του Παντοκράτορος.

Όσοι αγαπούν την πεζοπορία θα λατρέψουν τη διαδρομή προς το νότιο Άθω, την περιοχή όπου δεν έχει φτάσει ακόμα αυτοκίνητο και μόνο με τα πόδια μπορεί κάποιος να δει. Δεν είναι βέβαια για “αρχάριους” πεζοπόρους, αλλά η εναλλαγή των εικόνων στις νότιες παρυφές του Άθωνα θα σας ανταμείψει.

Από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας μπορείτε να κατευθυνθείτε με αυτοκίνητο μέχρι το λαυριώτικο κελί της Αγίας Τριάδας και από εκεί να συνεχίσετε περπατώντας στο μονοπάτι που οδηγεί στην Κερασιά, αφού πρώτα περάσει από τον Άγιο Νείλο, τη Σκήτη Αγίας Τριάδος-Καυσοκαλυβίων.

Για τους έμπειρους φυσιολάτρες, αλλά και για όσους έχουν θέληση και πείσμα, η κατάκτηση του Άθω στα 2.033 μέτρα είναι μια πρόκληση. Η διαδρομή που οδηγεί στο ψηλότερο σημείο της χερσονήσου είναι απαιτητική και προϋποθέτει αρκετή προσπάθεια. Πρόκειται όμως για μια από τις ωραιότερες κορυφές της χώρας.

Η επίσκεψη στον τόπο αυτό είναι πραγματικά πολύ δυνατή εμπειρία. Αν θέλετε να τη ζήσετε, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε το λεγόμενο διαμονητήριο από το γραφείο προσκυνητών του Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη (τηλ.: 2310252578), προκειμένου να εξασφαλίσετε τη διαμονή σας σε κάποια από τις μονές. Στη συνέχεια, αν σας ενδιαφέρει η παράταση του ταξιδιού σας, θα πρέπει ο ηγούμενος που σας φιλοξενεί να εγκρίνει το αίτημά σας για περισσότερες ημέρες διαμονής.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ Zagori Outdoor Activities